Pikavippi 24h (2022) – Pikavippi Yöllä?

Pikavippi

heinä 13
pikavippi 24h

Keskimäärin pikavippejä on käytetty kaikkein eniten väärin, kun on haettu yöaikaan, jolloin oma harkintakyky on ollut ehkä hieman heikompi. Osittain varmasti tämän takia osana vuoden 2013 lainmuutosta, joka kohdistui pikavippeihin, kiellettiin vippien maksaminen tileille klo 23 - 7 välisenä aikana. Tällä tavalla haluttiin estää pikavipin saanti 24h päivässä.

Osittain laki oli toimiva, sillä pikavippejä ei saa vieläkään maksaa asiakkaille yöaikaan tilille. Kuitenkin monilla tapaa se ei ole täysin onnistunut tavoitteessaan, sillä vieläkin on hyvin mahdollistaa saada lainaa 24/7, joskin silloin pitää hieman kikkailla.

Ja vaikka pikavippejä ei saakkaan rahana yöaikaan, saa niitä vielä hakea aivan vapaasti koska tahansa. Jos hakemus jätetään yöaikaan, on se käsitelty monesti jo ennen seuraavaa aamua, ja tällöin rahat siirretäänkin tilille heti kuin mahdollista. Jos siis tarvitset rahaa seuraavaksi aamuksi, voit hyvin hakea vippiä yöllä, ja se on käytössäsi sitten seuraavana aamuna ilman ongelmia.

Mutta mitä tehdä sitten, jos halutaan rahaa käyttöön jo yöllä?

Jos pikavippi 24h ei mahdollista, mikä sitten on?​

Se mitä laki ei voinut kieltää, ja tuskin voi kieltää myöskään jatkossa, on luottojen käyttäminen yöaikaan. Vaikka kansankielessä vipin ja luoton ero voi olla nolla, on niillä kuitenkin lainteknisesti merkittävä ero. Ihmisellä voi olla luottoa, ilman että hän on velkaa, ja toisinpäin.

Luotto tarkoittaa sitä, että sinulla on oikeus nostaa rahaa käyttöösi luottorajaan asti. Se ei velvoita sinua nostamaan rahaa, vaan sinulla on vain oikeus, jonka voit käyttää tai jättää käyttämättä.

Laina tai vippi tarkoittaa lainaa, joka on pakko nostaa kun se on myönnetty. Hyvin tätä eroa kuvaakin ajatus luottokortin ja lainan välillä. Luotto toimii hyvin samalla tavalla kuin luottokortissa, mutta jos luotto haetaan netistä, ei sillä voida maksaa suoraan. Se pitää ensiksi nostaa omalle tilille, jonka jälkeen raha toimii kuin lainassa tai pikavipissä.

Miten tämä liittyy pikavippi 24h on se, että luoton nostamista yöllä ei voida oikein kieltää, ilman että luottokorttien käyttö loppuisi samalla. Sen takia tämä uudempikin laki ei kieltänyt luottojen käyttämistä yöaikaan. Toisin sanoen, jos omaat luottotilin, voit tehdä sieltä nostoja myös keskellä yötä.

Käytännössä netistä lainaa etsittäessa tämä tarkoittaa sitä, että jos haet pikavipin sijasta kulutusluottoa tai joustoluottoa, voit sen nostaa tai nostaa osan siitä heti tilillesi, vaikka kello 2 aamuyöllä.

Senpä takia pikavippi 24h kannattaa jättää pois mielestä, ja ottaa luotto jos haluat saada rahaa yöllä käyttöösi todella nopeasti.

Parhaita tälläisiä luottoja tarjoavat seuraavat firmat, jotka myös käsittelevät hakemukset nopeasti niin yöllä kuin päivälläkin. Ja kun luottotili on kerran avattu, voit tehdä nostoja siltä samaiselta tililtä myös vaikka muina öinä jos niin tuntuu, ilman uuden hakemuksen tekemistä.

Erilaiset luotot ovatkin se avain, jonka avulla rahaa voi saada yöllä jos niin haluaa.​