Pikaluotto Heti (2022) – Top 5 Parhaat Luotot

Pikaluotot ovat monella tapaa hyvin samanlaisia lainatuotteita kuin pikavipit tai pikalainat, mutta koska niillä on kuitenkin joitakin eroavaisuuksia, on hyvä tehdä niille aivan oma artikkelinsa.

Jos kuitenkin haluat vain nopeasti tietää, mikä on tämän hetken paras pikaluotto, on tässä aivan aluksi heti listattuna parhaat pikaluotot 2018.

Mikä on pikaluotto​

Pikaluotto on hieman harvinaisempi lainamuoto, ja se onkin jäänyt hieman sen tunnetuimpin veljien, pikavipin ja kulutusluoton varjoon. Sillä on yhtäläisyyksiä ja eroavaisuukia näihin kumpaankin muotoon, joten ehkäpä hyvä tapa alkaa selittää pikaluoton toiminnasta onkin verrata sitä näihin tunnetumpiin lainoihin.

Pikavippi ja pikaluotto jakavat kumpikin "pika-" lyhenteen, ja se onkin se tekijä joka parhaiten yhdistää näitä lainoja. Kumpikin nimittäin otetaan lyhyemmäksi ajaksi, ja nämä kumpikin pitää maksaa takaisin nopeammin kuin monet muut lainat. Lisäksi pikaluotot ja pikalainat ovat tavallisesti pienempiä kuin kulutusluotot ja joustoluotot, joten sekin on näille yhteistä. Suurin ero on kuitenkin se, että toinen on luotto ja toinen laina, josta tarkemmin aivan kohta.

Pikaluotto ja kulutusluotto taas jakavat sitten tuon "-luotto" -päätteen. Niitä yhdistääkin se, että ne molemmat ovat luottoja.

Luotto ja laina eroavat siten, että luottoa voi olla, ilman että rahaa tarvitsee nostaa tai käyttää. Tätä voi ajatella vaikka luottokortin kautta. Luottokortti antaa mahdollisuuden käyttää rahaa johonkin tiettyyn rajaan, jota kutsutaan luottorajaksi, saakka. Kun kuitenkin saat luottokortin vaikka 1000€ luottorajalla, ei sinun kuitenkaan tarvitse koskaan niin paljoa rahaa kortilla käyttää tai edes senttiäkään.​

Sama asia on, jos haet luottoa netistä. Pikaluottojen kanssa kannattaa kuitenkin olla tarkkana, sillä välillä ne saattavat toimia kuten pikavipit, jossa koko lainattu summa maksetaan kysymättä suoraan tilillesi. Luottona näin ei pitäisi tapahtua, mutta joissakin firmoissa asia kuitenkin menee näin, jonka takia asia kannattaa varmistaa ennen luoton hakemista.

Kuitenkin normaalista luotot netistä toimivatkin siten, että haet luottoa johonkin tiettyyn summaan asti. Kun hakemus on hyväksytty, avataan sinulle luottotili tähän summaan saakka. Se taas tarkoittaa sitä, että saat sen jälkeen tehdä nostoja omaan tahtiin tähän rajaan saakka, tai olla nostamatta ollenkaan rahaa. Rahaa saat tilille pienissä erissä, koko summan kerralla tai ihan miten sitten haluat. Tämä siis pätee normaalisti niin pikaluottoihin, kulutusluottoihin ja joustoluottoihin.

Milloin pikaluotto​

Pikaluotto onkin parhaimmillaan, kun haluat pikavipin tyylistä lainaa, eli pienehköä summaa rahaa lyhyellä maksuajalla. Luotolla ero on kuitenkin se, että voit hakea luottoa vaikka etukäteen, ja tehdä noston sitten vasta kun rahat tarvitset. Tämä ei ole niin iso asia enään tänäpäivänä, kun pikavipin voi saada melkein heti tilille, mutta ennen tämä oli isompi tekijä.

pikaluotto

Nykyään pikaluottoja käytetäänkin yleisimmin eräänlaisina pieninä kulutusluottoina. Monesti on haastavaa saada kulutusluottoja, jotka ovat alle 500 euron suuruisia, jolloin pikaluotot ovat yleensä paras keino saada lainoja pienemmillä summilla, jotka kuitenkin toimivat kuten kulutusluotot.

Ja sekä pikaluotto että kulutusluotto on parhaimmillaan kun rahat tulevat kulutukseen, tai et tiedä vielä tarkalleen, paljonko lainaa tulet tarvitsemaan. Luottotilin avulla voit käyttää vain sen verran rahaa kuin lopulta tarvitset, jolloin se tulee halvemmaksi kuin nostaa varuilta arvion mukainen rahamäärä heti alusta alkaen.

Sillä kuten luotoissa yleensäkkin, kuluja ja korkoja maksetaan vain siitä summasta, joka on tilille nostettu. Itse luottotilin ylläpitäminen ilman nostoja ei juuri koskaan maksa mitään. Tämän takia pikaluottoa voikin hakea myös varuilta etukäteen, sillä hyväksyttykkään hakemus ei mitään maksa, niin kauan kun nostoja ei tehdä. Pikaluottojen avulla voi siis varautua myös tulevaisuuteen niin halutessaan.​

Pikaluotto heti tilille

Pikaluoton ja pikavipin voi nykyään saada heti tilille, joka on tehnyt niistä erittäin houkuttelevia lainatarjouksia verrattuna esimerkiksi pankkilainaan. Netistä haettaessa on mahdollista saada luottoa jopa 15 minuutin sisällä siitä, kun on aloittanut hakemusta täyttämään. Tämä siis mahdollista rahojen saamisen melkein nopeammin kuin mistään muualta.

Moni netissä toimiva lainapaikka käsittelee lainahakemuksia automaattisesti heti, jolloin myös päätöksen saa kuulla heti kun hakemuksen on jättänyt. Ja jos se on myönteinen, siirretään haluamasi rahasumma myös melkein samant tien tilillesi, jos siis haluat heti noston tehdä. Kuten sanottua, mikään pakkohan ei ole!​

Pikaluoton hakeminen on myös todella helppoa. Hakemuksen täyttöön ei kauaa aikaa mene, ja siinä ei kysellä mitään ylimääräistä, vain ne olelliset. Jos siis haluat nopeasti rahaa käyttöösi, on pikaluotto eräs parhaista vaihtoehdoista siinä onnistua.​

Katso siis pikaluottovertailustamme parhaat luotot 2017, ja laita oma hakemus jo matkaan. Se ei velvoita sinua nostoja tekemään, vaan voit jättää ne käyttämättä jos et kuitenkaan rahaa jostain syystä tarvitsekkaan.​