Lainasto Oy Kokemuksia – Paras laina 18 vuotiaalle?

Lainaajat

loka 07
Lainasto kokemuksia

Lainasto on eräs Suomen suosituimmista netissä lainaa tarjoavista lainapaikoista monesta syystä. Eräs on sen laaja lainatarjonta, jonka kautta on mahdollista saada lainaa lähes jokaiseen tarkoitukseen. Toinen syy taas on se, että Lainaston lainaa voivat hakea myös 18-vuotiaat.

Lainaston ehdot eivät ole kaikkein tiukimmat, jonka takia moni voi hakea lainaa Lainastolta.

Hänen pitää olla vähintään 18v, Suomen kansalainen ja omata verkkopankkitunnukset omalla nimellään. Lisäksi hänellä ei saa olla maksuhäiriömerkintöjä.

Tämän lisäksi Lainasto kertoo sivuillaan 5 syytä, joiden takia hakemus voidaan hylätä.

 1.  Hakijan menot ovat jo ennen lainaamista suuremmat kuin tulot​.
 2. Hän ei ole töissä, tai ei voi osoittaa tulojen jatkuvuutta. Työn ei tarvitse olla täysipäiväinen, mutta sen pitäisi olla jatkuvaluontoinen.
 3. Hakijalla on jo maksuhäiriömerkintä.
 4. Hän on maksanut aikaisemmat laskut jatkuvasti myöhässä.
 5. Hänellä on samaan aikaan jo monia muita vippejä eri firmoista.

Lainasto Oy:n lainat

Lainasto tarjoaa mahdollisuuden hakea jopa 3 erilaista lainaratkaisua.

Lainaston pikavippi on lyhytkestoinen laina, jota voi hakea 100 - 400 € nopeasti ja kaikkein helpoiten. Sen saaminen käy kaikkein helpoiten, ja verrattuna muihin lainoihin siinä ei tarvitse edes lähettää palkkatositetta erikseen Lainastolle.

Maksuaikaa pikalainalle saa 12 kk, joten ​sen maksuaikakin on selvästi pidempi kuin tavallisesti. 

Tämä onkin hyvä vaihtoehto, jos etsit pienehköä pikavippiä pitkällä maksuajalla.​

Lainaston joustoluotto taas on luottotili, jota voi saada 3000 euroon asti.

Luottotililtä voi sitten tehdä nostoja omaan tahtiin aina luottorajaan saakka ilman uusien hakemusten täyttöä tai muuta byrokratiaa. Ja nostoja voi tehdä sitten vaikka kännykän avulla.​

Ja viimeinen tarjolla oleva laina eli Lainaston kulutusluotto antaa mahdollisuuden nostaa lainaa jopa 5000 €. Se onkin suunniteltu hieman suurempiin hankintoihin ja tarpeisiin.​

Lainan hakeminen

Lainasto on panostanut paljon lainan hakemisen helppouteen, jonka takia heidän hakemuksensa täyttö onkin tällä hetkellä eräs nopeimmista.

Suurimmassa osassa tapauksia hakemus pitäisi saada täytettyä jo 5 minuutin sisällä, jonka jälkeen sen voi lähettää Lainastolle.

Mikäli hakee muuta lainaa kuin pikalainaa, niin Lainasto pyytää lähettämään tositteen tuloista. Tämän voi helposti lähettää sähköpostin kautta, tai halutessaan myös vaikka Whatsapin kautta.

Lainasto ei käsittele lainoja koneellisesti kuten jotkut firmat, mutta lähes aina hakemus käsitellään viimeistään 15 minuutin sisällä. Ja mikäli se on hyväksytty klo 7 - 23 välisenä aikana, siirretään haluamasi summa heti ilmoittamallesi tilille.

Ja mikäli pankkisi on joku yleisimmistä suomalaisten käyttämistä pankeista, saapuvat rahat myös sinulle saman tien.​

Mikä on sopvin laina sinulle

Jos et ole vielä aivan varma, mikä Lainaston lainoista olisi paras sinulle, niin tässä muutamat vinkit sopivan lainan löytämiseksi.

Jos haluat lainata alle 400 €, on Lainaston pikalaina lähes aina se paras vaihtoehto. Se on helpoin hakea, ja sen takaisinmaksaminen käy helposti vuoden ajallta 6 osassa.

Jos tarvitse 400 - 2000 €, on joustoluotto yleensä se paras vaihtoehto. Erityisesti jos et tiedä vielä aivan tarkkaan paljonko eurolleen rahaa tarvitset tai milloin sitä tarvitset.

Jos taas etsit yli 2000 € johonkin suurempaan hankintaan, kannattaa valita Lainaston kulutusluotto. Se on myös hieman edullisempi hinnaltaan kuin joustoluotto, jonka takia suuremmat lainan kannattaa ottaa tässä muodossa jos vain mahdollista.​

Lainasto kokemuksia

Lainasto Oy on pyörittänyt lainatoimintaan jo yli 5 vuoden ajan, ja osoittanut täten kykynsä huolehti lainanantamisesta ja maksuista.

Lainasto Oy kokemuksia lukiessa huomaakin kyllä, että palvelu toimii niin kuin on luvattu. Osalla on kuitenkin ollut haasteita arvioida kunnolla, miten paljon se laina tulee kokonaisuudessaan maksamaan eri summilla ja maksuajoilla. Tässä olisi siis jatkossa jonkin verran parantamista Lainaston osalta.

Tässä muutamia esimerkiksi poimittuja Lainasto kokemuksia:​

Itse yritin useammasta puljusta ottaa kulutusluottoa ja lainastolta sain tuon 2000e asti olevan joustolimitin. Seuraavaksi korkein lainatarjous hakemistani paikoista oli 400e laina. Olen ansiosidonnaisella ja nettotulot hieman reilut 1400e/kk. Eli jos joku ansiosidonnaisella oleva tarvitsee lainaa 200-2000e väliltä niin tuolta ainakin saa, muualta ei herunut mistä yritin.

Ansiosepposidonnaine
Suomi24 keskustelu

Jokaisen laskunmaksun yhteydessä lyhenee myös velka, mutta korot ovat kyllä karmeat, takuulla Suomen ennätyskorot. Samoin nostopalkkiot ja "kulut"- Lainasto kannattaa maksaa nopeasti pois. Laskut kyllä tulevat ajallaan ja åuheluihin sekä sähköposteihinkin vastaavat, niin Lainastosta kuin Arvatopsta.

Itse asiassa
Vauva.fi keskustelu

Lainasto Arvostelu

Lainasto on eräs parhaista vippifirmoista mitä tulee 18-vuotiaiden lainoihin, mutta tätä vanhemmat voivat monesti saada lainansa hieman edullisemmin muualta tai kilpailuttamalla lainat.

Kuitenkin jos tahdot saada pikavippiä pidemmällä maksuajalla helposti ja nopeasti, tai isompaa luottoa ilman suurta hakemusrumbaa, kannattaa Lainaston lainoja harkita.​

Hyvät puolet

 • Lainaa jokaiseen tarpeeseen
 • Lainahakemus lyhyt ja yksinkertainen
 • Luotettava lainaaja
 • Tarjolla pidempääkin maksuaikaa
 • Suurempiakin lainoja myös 18-vuotiaille.

Heikkoudet

 • Varsinkin joustoluotto hieman hintava laina
 • Luottojen hintoja välillä hieman vaikea arvioida.