Kulutusluotto 18v

Yleensä kun keskustellaan kulutusluotoista, on kohteena lainat joiden summat ovat yli 1000 euroa, ja joita saa käyttää vapaasti mihin käyttötarkoitukseen itse vain haluaa, kuten esimerkiksi kulutukseen.

Kulutusluottoja on netissä kuitenkin nykyään tarjolla niin monia erilaisia, että tämä termikin on hieman monimuotoisempi kuin aikoinaan. Sen takia kulutusluotto voikin ajoittain tarkoittaa hieman eri asioita, riippuen firmasta ja lainaajasta.​

Tämän kirjoituksen tarkoitus on antaa sinulle kaikki tarvittava tietoa kulutusluotoista, sekä listata parhaat kulutusluotot 2018, niin 18v lainaajille kuin hieman iäkkäämmillekkin.​

Mitä ovat kulutusluotot​

Se mitä kaikilla kulutusluotoilla kuitenkin on yhteistä on se, että ne ovat kaikki luottoja.

Luotto tarkoittaa sitä, että kun haet kulutusluottoa, ei sinun ole pakko nostaa sitä kerralla käyttöösi, vaan voit jättää vaikka kokonaan nostojen tekemisen myöhemmällä ajalla tai olla tekemättä niitä vaikka ollenkaan.

Luotto antaakin mahdollisuuden nostaa rahaa luottorajaan saakka, ilman mitään velvoitetta niin kuitenkaan tehdä. Hyvänä esimerkkinä on vaikka luottokortit. Tililuotot toimivat netistä haettuna hyvin samalla tavalla, muuten kuin että niiden avulla ei voi maksaa suoraan, vaan ne pitää ensin nostaa tililleen.

Itse kulutusluoton määritelmä muuten eroaa hieman sen suhteen, mistä se haetaan. Monesti pankkilainojen suhteen, kulutusluotot tarkoittaa lainoja, jotka haetaan ilman vakuuksia tai takaajia, ja joiden lainasummat ovat useita tuhansia euroja. Kulutusluottojan käytetään tällöin usein isompiin hankintoihin, kuten veneen tai elektroniikan, ehkä remontin ostamiseen.

Jos taas haet kulutusluottoa netistä, tarkoittaa tämä termi yleensä luottoa, jonka suuruus on noin 500 - 5000€, ja jota voi hakea ilman että tarvitsee kertoa, mihin sitä on hakemassa. Näin ollen sitä voikin siis käyttää kulutukseen.​

Vaikka kulutusluotot ovat yleensä vakuudettomia ja niitä haetaan ilman vakuuksia, on olemassa myös tälläisiä lainoja, joissa vakuudet tai takaajat ovat mukana. Ne ovat kuitenkin harvinaisempia, mutta jos sellaiset löytyy, voi se auttaa saamaan suurempia lainoja tai parempia ehtoja, kuten pienempää korkoa lainalleen.

Toinen tekijä on perinteisesti erottaa pikaluotot, pikavipit ja kulutusluotot on laina-aika. Kulutusluotoissa nimittäin laina-ajat ovat keskimäärin selvästi pidempiä kuin esimerkiksi vippien kanssa. Tavallisesti laina-aika on ainakin vuoden, mutta se voi olla jopa 10 vuottakin. Tätä selittää niin lainamuoto, kuin myös se, että lainasummat ovat kulutusluotoissa keskimäärin suurempia.​

Suomalaiset ovat ottaneet enemmän kulutusluottoja edellisinä vuosina kuin aikaisemmin on ollut tapana.​

2016 vuoteen mennessä suomalaiset omasivat yhteensä 14,4 miljardia euroa kulutusluottoja. Keskimääräinen kulutusluotto taas oli noin 15000 euroa suuruudeltaan.​

Kulutusluotto ilman vakuuksia

Kuten edellisessä kohdassa jo mainitsimme, on kulutusluottoja saatavilla niin ilman vakuuksia ja takaajia, kuin sitten niiden kanssakin.

Kulutusluotto ilman vakuuksia on kuitenkin selvästi yleisempi kuin vakuuksellinen, ja varsinkin jos haetaan kulutusluotto netistä.

Vakuudeton kulutusluotto onkin suuremmalla osalle ihmisistä parempi, sillä sitä vastaan ei tarvitse antaa vakuudeksi mitään omaisuutta. Toisaalta se vaatii parempaa kykyä osoitaa oma maksukykynsä, sillä pankeilla tai muilla lainaajille ei silloin ole mitään muita takeita siitä, että he tulevat rahojansa takaisin saamaan.

kulutusluotto heti

Varsinkin nuoremmilla lainaajilla kuitenkin hyvin harvoin on edes antaa mitään omaisuutta vakuudeksi, jolloin kulutusluotto 18v olisi muuten aika mahdoton saada, jos siihen pitäisi antaa vakuudet.

Toisaalta vakuuksien puuttuminen tekee lainan saamisen vaikeammaksi, jonka takia kovin moni firma ei tarjoakkaan kulutusluottoja 18-vuotiaille. Yleisin ikärajan lainalle onkin kulutusluottojen kohdalla 20 vuotta.​

Kulutusluoton käyttäminen

Kun olet kulutusluottoa hakenut, vielä ei tapahdu mitään vaikka päätös tulisikin takaisin hyväksyttynä. Nimittäin kun haet tälläistä luottoa, myönnetään sinulle vain oikeus ja mahdollisuus nostaa rahaa luottorajaan asti. Nostot pitää kuitenkin tehdä erikseen, ja mahdollista on myös jättää ne tekemättä, jos rahaa ei vaikka tarvitsekkaan vaikka niin luuli. Sen takia luottotilin voi avata ihan varuiltakin, koska sen avaaminen ei vielä sido mihinkään suuressa osassa tapauksista.

Kun luottotili on auki, voit sieltä tehdä yleensä nostoja tekstarin tai netin kautta minuuteissa. Ja lähes aina rahat siirtyvät käyttöösi myös minuuteissa.

Kun tililuotto onkin auki, on rahaa mahdollista saada todella nopeasti. Tämän takia yleistä onkin ihmisillä kysyä, miten saada kulutusluotto heti tilille ja mistä se on mahdollista.​

Sen takia olemmekin keränneet tähän kulutusluottovertailuun erityisesti firmoja, jotka tarjovat tätä luottoa heti ja mahdollisimman nopeasti.

Hae kulutusluottoa jo tänään

Kulutusluoton hakeminen on todella helppoa. Sitä voi hakea helposti netistä, tai kävellä vaikka pankkikonttoriin.

Pankeista luottoa saa yleensä halvemalla, mutta sen hakeminen on yleensä työläämpää ja lainaa ei saa niin helposti kuin netistä. Lisäksi osa pankeista voi vaatia vakuuksia lainan saamisen ehtona.

Netistä saa kulutusluoton voi saada vartissa, ja koko prosessi käy helposti vaikka kotisohvalta käsin. Netistä hakeminen onkin helpoin tapa saada kulutusluotto, eikä enään edes niin kallis kuin se joskus on ollut.

Jos haluat edullisimman kulutusluoton, kannattaa käyttää erilaisia lainojen vertailupalveluja. Toisaalta jos haluat kulutusluoton heti, kannattaa sitä hakea suoraan edulliselta ja sopivalta lainaajalta, jolloin sen saaminen on kaikkein nopeinta.​